WordPress Nedir ? En iyi WordPress Eklentiler Nelerdir ?
WordPress Nedir?
WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz. WordPress açık kaynaklı bir yazılım olduğu için dünyanın her yerinden isteyen herkesin katkıda bulunmasına açıktır; “created by and for the community” denir, yani topluluk tarafından ve yine topluluk için geliştirilmekte ve desteklenmektedir. Bu şekilde her geçen gün daha da kullanışlı ve sağlam bir sistem haline gelmektedir.
En iyi WordPress Eklentileri;
1. Jetpack by WordPress.com:
Pek çok farklı özelliği ile kendi barındırdığınız (self-hosted) WordPress sitenizi bulut bilişimden faydalanarak güçlendirmek için kullanılabilecek son derece faydalı bir eklenti. Tüm özelliklerine bu yazıda yer vermek mümkün değil, o yüzden eklenti sayfasına göz atmanızda fayda olabilir.
2. WooCommerce:
Bir e-ticaret şirketi olarak,vermeniz gereken en büyük karar,hangi platformun kullanacağınıza karar vermenizdir. WooCommerce,tüm çevrimiçi mağazaların % 41’inden fazlasında kullanılıyor ve yalnızca dünyanın en popüler e-ticaret platformu değil aynı zamanda en uygun olanı haline getiriyor. Bu nedenle, eğer bir işletme sahibi olarak e-ticaret yapmayı düşünüyorsanız WooCommerce’ ilk tercihiniz olacaktır. WordPress ‘te olduğu gibi WooCommerce ‘de de randevu,rezervasyon,abonelik ve benzeri özelliklerin kullanılabilmesi için ücretli yada ücretsiz eklenti seçenekleri mevcuttur.
3. Yoast SEO | WordPress.org
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için en iyi WordPress eklentisi olduğu düşünülen Yoast SEO, yüksek kalitede, arama için optimize edilmiş içerik yayınlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. SEO tanımı sıklıkla değiştiği için, yarışta önde kalmak en iyi WordPress eklentileri kullanmak önemlidir. Yoast SEO, içeriğinizin arama motorlarıyla nasıl sonuçlanacağını açıkça gösteren eşsiz bir trafik lambası sistemi üzerinden çalışır. Ayrıca, yayınınızın okunabilirliğini de değerlendirebilirsiniz. Bu da, yalnızca arama motorlarının mutlu olmasını değil, okuyucularınızın da mutlu olacağını ifade eder. Yoast SEO tamamen ücretsiz bir eklenti olsa da, ayrıcalıklı sürüm fiyatları 69$’dan başlamaktadır.
4. Contact Form 7
İletişim formları, kullanıcılarınızla ve potansiyel müşterilerinizle iletişim kurmanın önemli bir yoludur. Bunu göz önünde bulundurarak, Contact Form 7 eklentisi, WordPress web sitenize bir veya daha fazla özel form eklemenize izin verir. Contact Form 7 ‘nin tasarımı, bir web sitesi aracılığıyla gönderilen müşteri sorgularını, önerileri ve diğer mesajları ele almanızı kolaylaştırır. Ek olarak, CAPTCHA, Akismet ve Ajax tarafından sunulan gönderimleri destekleme olanağıyla, güvenliğiniz tehlikeye atılmaz ve gelen kutunuz temiz kalabilir.
5.Wordfence Security
Wordfence Security, WordPress web sitenizi geniş bir çevrimiçi tehdit yelpazesinden korumak için tasarlanmış hepsi bir arada eklentidir. En yeni güvenlik tehditleri ile uğraşırken kesinlikle çok değerlidir. WordPress eklentileri arasında geliştirilmiş en popüler güvenlik eklentisidir. Temel olarak sitenize yeni Web Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF) kuralları, kötü amaçlı yazılım imzaları ve daha pek çok şeyle korunan sürekli güncellenen bir Tehdit Savunma Kaynağı bulundurur. Dahası, IP adreslerini kara listeye alma ve beyaz listeye ekleme, kullanıcıların ve ülkelerin otomatik olarak engellenmesine ve premium planlarında tüm kullanıcılar için 2FA uygulamasına yardımcı olacak özellikler bulunur.
6.W3 Total Cache
Dünyanın en büyük web sitelerinden bazılarının kullandığı W3 Total Cache önbellekleme bakımından en iyi WordPress eklentisi olarak görülüyor. Bu WordPress eklentisi içerik sunum ağı (CDN) entegrasyonu gibi özellikler vasıtasıyla yükleme sürelerini azaltarak SEO’yu ve kullanıcı deneyimini geliştiriyor. Önbelleğe alınmış HTML dosyaları oluşturarak sayfa yükleme sürelerini azalttığı için ziyaretçi sayısını arttırıyor, web sunucusu performansını arttırarak daha uzun süre yüksek trafik olmasını sağlıyor, bant genişliğinden tasarruf ediyor ve tarayıcı önbelleklemesi, veritabanı önbelleklemesi, nesne önbelleklemesi gibi özellikler sunuyor.
7.Loco Translate
Loco Translate çeviri eklentisi sayesinde WordPress çeviri dosyalarına yönetici panelinden müdahale edebiliyorsunuz. Tüm eklentilerinizi ve tüm temalarınızı bu eklenti ile çevirebilirsiniz.
8. Smush Image Compression and Optimization
700.000+ sitede kullanılan bu eklenti bir tuş ile kütüphanedeki görsellerin boyutlarını düşürmeyi başarıyor. Çeşitli araştırmalar gösteriyor ki, bir web sayfasının açılış hızı, ziyaretçiler açısından en önemli etkenlerden biri. Açılışta fazla bekleten bir sayfayı ziyaretçiler hemen terk ediyor. Bu eklenti, blogunuzun daha hızlı açılması için görselleri sıkıştırıyor, aynı zamanda bantgenişliğinden de tasarruf sağlıyor.
0 Yorum